tisdag 21 april 2009

Bungalow Bills

Bungalowen i Ma'agan
.
Resan till Golanhojderna hade allt att onska och lite till! Vi packade in oss i Ashers bil arla torsdagsmorgon och satte av norrut fran Jerusalem med sikte pa Ma'agan, vart blivande HQ under var vistelse i Galileén och Golan. Ma'agan ar en flott semesterby belagen vid Galileiska sjons absoluta sydspets dar Asher bokat oss en bekvam och onodigt lyxig bungalow med tillhorande grill! For 3-4 ar sedan hade vi bott i talt men vi haller val pa att bli gamla.

Under farden upp gjorde vi en hel del pitstops i olika byar for att proviantera. Det var fisk i ena byn, lammkotletter i den andra och entrecoten i den tredje. Inget tycktes gott nog for Asher och Roni nar de dividerade om 'vet som hade bast kott har eller bast fisk dar' men slutligen hade vi fyllt bilen med mat och dryck for tre dagar och stankskydden bak fick bittert kanna pa asfaltens obevekliga, destruktiva friktionsegenskaper.

Ett av stoppen var staden Beit Shean dar vi passade pa att besoka en av mellanosterns storsta arkeologiska utgravningar av en forntida romersk stad och historiens vingslag var sa kraftiga att jag nastan fick huka mig for att inte bli ikullslagen! I det forntida Beit Shean hade man vattenklosetter medan vi skandinaver fortfarande grymtade runt i djurhudar och slappte lasten dar det foll oss in. Vi har ju dock kommit i kapp och forbi sen dess, gudskelov!

Efter ankomsten till Ma'agan och inkvartering i bungalowen samt efter tre feta fiskar fran grillen tog vi matta och belatna bilen till Hamat Gader, dar 50-gradigt svavelosande vatten bubblar upp ur marken och darfor varit ett populart bad & spa alltsedan Roms glansdagar. Jag lovar; det var en hojdare trots luktupplevelsen!

Forsta dagen av var lilla tripp var snart till anda och vi kunde, fortfarande stinkande av svavel trots ihardigt duschande, mycket nojda sla huvudet i kudden. Nar man bor med Roni och Asher galler det att forsoka somna innan deras sagverk drar igang.
For 3-4 ar sedan, i det dar taltet, gick vi forresten inte och lade oss alls, for vem f-n vill bo i talt egentligen? :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar