onsdag 22 april 2009

Going to Haifa


Baha'i templet i Haifa

I morgon, torsdag, tar jag aterigen taget till Technion i Haifa for att traffa fler professorer vid Water Research Institute. Jag har i dagarna tva pluggat 'Nanotechnology in the Service of Desalination, Remediation and Protection of Water' (puh!) for att inte verka helt korkad om det blir nagra diskussioner kring amnet ifraga. Jag vet ocksa att professorerna ar lite nyfikna pa svensk kvaveavskiljning, fosforatervinning samt metangasproduktion. Som jag sagt i ett tidigare blogginlagg; jag far val 'örja' pa bast det gar!

Haifa ar en mycket vacker stad som klattrar fran Medelhavet uppfor Mount Carmel och utsikten fran toppen ar enorm. Om jag far tid over ska jag besoka Baha'i templet och dess vackra tradgardar, det ar nastan ett maste nar man ar i stan!

.
(Bild: http://www.inspiredpath.com/img/bahai.jpg)

2 kommentarer:

  1. Hej igen Christer.
    På bergsluttningarna odlas ett mycket bra rosévin som heter just Carmel. Utmärkt till grillad kyckling om sommarkvällen. Går också bra till ostar och päron.

    Här blommar blåsipporna för fullt! Och jag har sett första ladusvalan. Nere hos dig finns det rostgumpsvala.

    Fosforåtervinning är svårt, finns väl ingen bra anläggning i Sverige? Men vi måste ju snart påbörja återvinningen.

    / Tomas

    SvaraRadera
  2. Hej Tomas! 'Atervinning' var lite for avancerat uttryckt. Jag borde ha skrivit 'aterbordande av fosfor till jordbruket via stabiliserat slam'. D.v.s. nagot vi inte lyckas sa bra med sjalva!:) Det ar narmast det man diskuterar har nere, idag dumpar man bara slammet. Var for ovrigt till Hulasjon i norra Israel for att titta pa norrgaende flyttfaglar. Jag var tyvarr nagra dagar for sent ute, fick daremot se hundratals bavrar och flamingos!

    SvaraRadera