söndag 15 mars 2009

Green Cross International

Forutom the Peres Center For Peace som ju arbetar specifikt i Mellanostern, finns ett flertal s.k. NGO:s (Non-Governmental Organisation) som arbetar for allas ratt till rent vatten. Green Cross International, GCI, ar en sadan organisation som ledd av Mikhail Gorbachev arbetar globalt och i Mellanostern ar the Peres Center en naturlig samarbetspartner.
Den 12 februari holls en 'Peace with Water' konferens i Europaparlamentet och jag vill garna dela med mig nagot av den information jag far som prenumerant av GCI:s nyhetsbrev. Forhoppningsvis vacker rapporterna samma intresse hos er som de gor hos mig!

http://gci.ch/index.php?option=com_content&task=view&id=402&Itemid=39

http://gci.ch/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=39

Man kan bl.a. stalla sig fragan hur lange vi 'ynka' nio miljoner svenskar far njuta privilegiet av att ensamma nyttja de enorma vattenresurser vi har nar snart en miljard manniskor pa var jord saknar rent dricks- och jordbruksvatten. Manga av de som saknar livsnodvandigt vatten finns dessutom alldeles runt hornet i de forna oststaterna. Problemet finns narmare oss an vi tror!

1 kommentar:

  1. Man glommer vad bra vi har det her hemma.Jesus sa att man ska della med sig.Det varkara så lenge sen men det bara några år sen.

    SvaraRadera